RSS
Benvinguts al nostre Blog! Esperem que us agradi! Disfruteu! Podeu contactar-nos a ambpuntafina@hotmail.com

viernes, 2 de abril de 2010

Programari per persones amb discapacitat visual.

Com a equip, hem fet un recull dels programes informàtics més interessants per totes aquelles persones que tenen alguna discapacitat visual, amb els quals es pot augmentar el nivell d'atenció, la visibilitat i també es poden realitzar moltes activitats.


Regla transparent: La regla transparent la poden utilitzar aquelles persones que tenen problemes de visió com la miopia, vista cansada... consta d’una regla que es desplaça a mesura que es va llegint el text, serveix per no perdre’s i per dirigir l’atenció de l’ull on es vol.



Navegamatic, Navegador parlant amb lupes: Quan la persona vol llegir algun fragment de text detingudament, pressiona sobre aquest i automàticament apareix el text seleccionat en una font molt més gran i amb diferents nivells de contrast, fent que el text sigui llegible per persones amb baixa visió.
El sistema, a més, presenta diversos sistemes adaptatius de lupa i text fàcilment regulables perquè cadascú ho reguli en relació a les seves pròpies necessitats visuals.
Està programat perquè desapareguin les finestres emergents i perquè tot el contingut web aparegui en una única pantalla.
Altres elements que incorpora: un teclat virtual simple per l’entrada de dades, editor de direccions que permet entrar direccions URL amb molta facilitat i capturador de veu.

LupaMaticus: És un programa destinat a l’ampliació de pantalles que inclou navegació autimatitzada amb veu incorporada. Té una gran qualitat en les gràfiques i fa fins a trenta dos augments de Zoom digital. Aquest programa no està disponible a la xarxa, si es vol obtenir s’ha de sol.licitar per escrit a la següent direcció: bernat.edu@gmail.com

Punters: De vegades són necessaris per augmentar la visibilitat uns punters de ratolí que es desplacen a la vegada que es mou aquest.


Selected’Voice: Es tracta d’un programa creat amb la intenció de fer accesibles les Noves Tecnologies a les persones que no hi veuen perquè està format per un sistema de navegació global que permet la lectura automatitzada dels textos escrits a les pàgines webs.


Webparlada: És un altre tipus de navegador adaptat para persones amb dificultats visuals o cognitives. La persona que l’utilitza només ha de clicar sobre el que vol llegir o saber i la pròpia web ho llegirà de manera senzilla i clara perquè la persona s’informi i pugui treballar o realitzar-ne alguna activitat.

0 comentarios:

Publicar un comentario