RSS
Benvinguts al nostre Blog! Esperem que us agradi! Disfruteu! Podeu contactar-nos a ambpuntafina@hotmail.com

lunes, 5 de abril de 2010

Investigadors de la UGR disenyen un sistema d’interacció per persones amb autisme.


Què és el sistema d'interacció per persones amb necessitats educatives especials dissenyat per la UGR?

Científics de la UGR (Universitat de Granada) han dissenyat un sistema de comunicació que permet a les persones amb autisme relacionar-se amb el seu entorn mitjançant els ordenadors, els mòbils, l’Iphone i l’Ipod.


El nou sistema funcionarà a través d’uns sensors col·locats a la vivenda o al centre educatiu o els usuaris enviaran la informació que vulguin expressar mitjançant els dispositius esmentats anteriorment.

Objectiu del projecte:

L’objectiu principal segons la directora del GEDES (Grup d’investigació en Especificació, Desenvolupament i Evolució de Software) de la Universitat de Granada, és adaptar les vivendes o els centres educatius on es duen a terme les activitats de les persones amb NEE a aquests dispositius mobils. Per exemple, obrir o tancar finestres o portes a través del dispositiu que envia una senyal ao sensors instal.lats a la vivenda.

Però el propòsit final va més enllà d’enviar ordres, el que realment interessa és aconseguir que l’ordinador central que controla les accions tingui una lògica que ajudi a aquestes persones en la pressa de decisions a més d’enviar avís en el moment en que es detecti algun tipus d’anomalia.

Evolució del projecte:

El primer prototip s’està el.laborant i les proves es realitzaran en alguns centres educatius de la província andalusa, encara que, com en molts altres projectes, les adaptacions aniran sorgint a mesura que es posi en pràctica i es vegin quins són els punts forts i quins són els dèbils on s’ha d’apronfundir.

La investigadors que porta el projecte assegura que a mig plaç es pretén avançar en les possibilitats dels comunicadors amb l’entorn, incorporant biosensors que controlin diverses constants de l’organisme, on el propi dispositiu pugui executar avisos quan les dades que registri no coincideixin amb la pauta normalitzada. Per exemple, es podrà controlar el temps que l’individu tarda en pujar les escales i analitzar les seves constants durant aquesta activitat, si en un moment determinat aquesta persones està sola realitzant l’activitat i el sensor registra unes dades diferents, automàticament ho comunicacarà a un centre d’emergències.

Per tant, aquest dispositiu també tindrà la finalitat d’aportar a l’individu amb necessitats educatives especials una major autonomia i tranquil.litat per als seus familiars.

0 comentarios:

Publicar un comentario