RSS
Benvinguts al nostre Blog! Esperem que us agradi! Disfruteu! Podeu contactar-nos a ambpuntafina@hotmail.com

martes, 13 de abril de 2010

Programari per persones amb deficiència auditiva

Per tots aquells interessats en l’educació especial, concretamente en la deficiència auditiva, hem creat un recull de programes informàtics amb els quals es potenciin les capacitats de les persones, mitjançant les Noves Tecnologies.
La majoria dels programes informàtics que esmentarem a continuació tenen una característica en comú; ofereixen una resposta gràfica davant la producció verbal, això s’anomena retroalimentació visual. El seu funcionament és el següent: la persona usuària emet sons a través d’un micròfon que són processats pel programa i que es postren visualment a la pantalla de l’ordinador; a això l’usuari pot comprovar la seva producció i optimitzar-la.


Visualitzador fonètic Speechviewer III Aquest programa és especialment útil per a les persones amb discapacitat auditiva perquè té l’objectiu de millorar les habilitats de la parla en persones amb trastorns del llenguatge o d’audició mitjançant la retroalimentació visual.
El programa consta de 13 mòduls, dins dels quals es troben els paràmetres de la parla, que estan representats per diversos objectes (animals, joguets…) i efectes visuals (volum, alçada…), que resulten atractius per al nen i molt representatius.


Sistema Avel Es tracta d’un equip de reconeixement de veu. L’entrada d’aquesta es realitza mitjançant un micròfon unit a una unitat de control que es connecta a l’ordinador. Per met el desenvolupament de programes de desmutització, correcció de l’articulació vocàlica, exercicis de ritme, control del to i de la intensitat…

Globos 2 (Proyecto fresa) Globos 2 és un visualitzador de veu que ens permet fer una representació gràfica dels sons que està emetent la persona amb el micròfon i aquests queden relaxats a la pantalla de l’ordinador mitjançant colors, jocs, formes…
Podeu descarregar-vos-el gratuïtament des de:
http://www.xtec.es/~jlagares/f2kesp.htm

Reconeixement de fonemes (Projecto fresa) Aquest programa està dirigit a persones amb discapacitats auditives per aprendre a pronunciar fonemes. El programa respon visualitzant el fonema emès per la persona que l’està utilitzant.
Us el podeu descarreg
ar gratuïtament des de la següent direcció: http://www.xtec.es/~jlagares/f2kesp.htm


Dr. Speech Són un conjunt de programes per anàlisis i rehabilitació de la veu i del llenguatge.

Programa Imason
El seu principal objectiu és afavorir la percepción auditiva. El programa ens presenta diverses activitats que consistiran en discriminar sons ambientals. Primer de tot cal assignar a cada dibuix el seu so corresponent abans de començar a treballar.
Per a més inform
ació: http://needirectorio.com

Pequeabecedari
É
s un programa per al aprenentatge del vocabulari dels nens amb deficiències auditives que utilitza el recolze visual i traducció a la llengua dels signes i lectura labial per a cada paraula. Va ésser elaborat per la “Fundació Sense Barreres de Comunicació”.

1. Lectura labial: vídeo digitalitzat on apareix la imatge cinestèsica de cada vocable
2. Lectura dels s
ignes: vídeo on apareix la traducció de cada vocable a la llengua del signes espanyola
3. Jocs de reforç


PEL (pro
grama per a l’estimulació lingüistica):
Programa que, mitjançant el joc, es vol potenciar el nivell ortogràfic i lector. Està estructurat en quatre blocs: comprensió lectora, ortografia/paraules, ortografia/frases i reconeixement de paraules i frases.

SEDEA Està dividit per a utilitzar-lo s
egons la etapa auditiva on es trobi el nen. Compren des de la detecció de sons fins a situacions de parla complexa (diàleg) facilitant la comprensió a través de mètodes com la lectura labial

Fonologia
Paquet d’activitats pensat per a treballar la fonologia, síl·labes, fonemes... S’estructura en sis tipus d’activitats: discriminació auditiv
a, consciència sil·làbica, consciència fonèmica, “comença per”, “comencen igual”, “acaben ingual”. Està fet amb el Programa Clic pel Centre De Recursos d’Educació Especial de Navarra.

Pipa

Programa interactiu de percepció auditiva que te com a finalitat entrenar auditivament els nens amb una molt baixa percepció auditiva amb discriminació auditiva.

Programa Clic
Programas de lliure distribució i de gran utilitat.

0 comentarios:

Publicar un comentario