RSS
Benvinguts al nostre Blog! Esperem que us agradi! Disfruteu! Podeu contactar-nos a ambpuntafina@hotmail.com

domingo, 2 de mayo de 2010

ENTREVISTA A LA DOCTORA ELENA VENINI, PROFESSORA DE LA FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ I PSICOLOGIA DE UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI.


Quina importància tenen les noves tecnologies en l’educació?

En aquest moment molta, la raó és la facilitat que dóna aquesta eina per la comunicació dels mestres amb els alumnes, a més, tenim en comte que aquestes tecnologies per als nens els hi són molt properes perque ja han crescut amb tota la nova era tecnològica. Així ajuda apropar-se al que volem ensenyar.


Quins canvis s’han produït en els materials didàctics desde que exerceixes?

Espectaculars. El meu començament va ser en l’època franquista i els materials existents eran limitats. El llibre de text era una eina principal i gairebé únic. Més endavant es va compaginar amb materials reals, com per exemple amb alguna filmació. Ara les noves tecnologies estan invaïnt aquest espai però no tenint gaire clar que estiguin més preparats ara que abans, cosa que planteja la pregunta si era millor abans o ara. Però es una eina clau per als nous mestres. Tenir una bona formació és imprescindible.


En l’educació actual quins materials et semblem imprescindibles a l’aula?

La pissarra tradicional la primera opció. Tota mena de materials que facilitin experiències als alumnes. És un gran despesa aquesta mena de pissarra (pissarra digital) però és important. Seria important digitalitzar els llibres de text per tal de poder incloure a l’ordinador aquests materials didàctics, però el problema d’aquest material el trobem en la vista, perjudica aquest sentit.


Com és la relació dels joves i les noves tecnologies?

Per la meva experiència respecte al Moodle, desde la seva integració a l’universitat, ja em vaig apuntar treballant amb ell, i m’ he adonat que cada vegada venen més preparats respecte a les noves tecnologies. Al començament molts alumnes em demanaven els apunts en paper però cada vegada més la tendència s’inverteix, demanen més apunts electrònics, és més senzill per a ells tenir-ho al Moodle.


Què et sembla Internet com a medi de comunicació i coneixements?

Té moltes possibilitats on valorar molt positivament, però també té limitacions. Aquí entraríem en la competència del tractament de la informació. És important ensenyar als alumnes a seleccionar la informació que es troba en la xarxa. És important seleccionar i fer una síntesis d’informacions múltiples que es poden trobar, resulta complicat.


Et sembla imprescindible que els alumnes tinguin accés a Internet?

Sí, per suposat. Davant de persones menors d’edat els pares hauríen d’exercir control i saber quines son les persones que accedeixen als seus fills ja que hi ha un perill molt greu.


Creus que els educadors estem prou formats per fer ús de les noves tecnologies?

N’hi ha que sí i n’hi ha que no. A la formació bàsica sí, però quan entrem en aplicacions avançades potser la preparació no es tan alta, i crec que hauríeu de tenir domini perquè les noves generacions van pujant en aquesta línia i vosaltres sereu els mestres.


Quins beneficis poden aportar els TICS en nens NEE?

Existeixen programes adequats però els desconec.

0 comentarios:

Publicar un comentario