RSS
Benvinguts al nostre Blog! Esperem que us agradi! Disfruteu! Podeu contactar-nos a ambpuntafina@hotmail.com

miércoles, 17 de marzo de 2010


PROGRAMARI PER A PERSONES AMB DISCAPACITAT MOTÒRICA

Són molts els programes i perifèrics que podem trobar en multitud de fonts, com poden ser internet, llibres, i centres especialitzats. Malgrat això, hem partit de l'experiència observada en el Pràcticum de Magisteri que hem realitzat en un centre d'educació especial, i que ens ha permès veure quins eren els programes més utilitzats i més funcionals per als alumnes.

Així doncs, en primer lloc, trobem el SAW (Speccial Acces to Windows). És un software gratuït d'accés a l'ordinador per a persones amb discapacitat motriu que utilitzen commutadors, i que ens permet crear entorns individualitzats per a fer servir un teclat o un ratolí. Hem comprovat que, inicialment, costa una mica entendre la seva configuració i utilització, però després els resultats obtinguts són força bons i valen la pena, ja que el programa emula un ratolí i un teclat convencional amb totes les seves funcions.

Hem pogut observar el funcionament d'aquest programa en el dia a dia al centre d'educació especial en el que vam fer les pràctiques de la carrera, i en el que la logòpeda ens va explicar completament el seu funcionament. Hem vist que és totalment configurable, que es pot canviar l'idioma, que podem introduïr les tecles i funcions que ens interessin, així com canviar la mida i el color.

Com a valoració, podem dir que és un programa molt útil per a aquells alumnes que no poden accedir a un teclat i que han de fer servir un commutador per a fer funcionar l'ordinador. Direm també, que la velocitat a la que s'aconsegueix treballar és lenta si la comparem amb les nostres possibilitats, però que per a aquests alumnes és tota una millora i una gran ajuda per a poder accedir als ordinadors. És doncs, un programa a tenir en compte en la nostra tasca professional. Què n'opineu vosaltres?

Us adjuntem la web (en anglès) on podeu trobar tota la informació sobre aquest i d'altres programes clickant aquí. També us adjuntem com descarregar aquest i d'altres programes molt útils clickant aquí.

Tanmateix, si clickeu aquí, us dirigim a una pàgina molt interessant en la que hem trobat diversos programes que us podeu descarregar, i que s'adreçen a persones amb discapacitat. Molt interessant!


0 comentarios:

Publicar un comentario